Årskurs 8

Hem- och konsumentkunskap år 8

Tillfälle

År 8

Boks.

1

Introduktion

Hur fungerar HK? Hur är lektionerna – kursplan, förhållningssätt

 

 

 

151-153

2

Redskaps/Livsmedelskunskap

Praktiskt tillfälle

61-68, 149

151-153,

193

3

Redskaps/Livsmedelstest

Praktiskt: Årstidsbaserat

271

4

Mat, måltider och hälsa

Praktiskt: Frukost, koka ägg, gröt

4-11, 19-21

158

5

Mat, måltider och hälsa

Praktiskt: Mellanmål

 

7-9, 22-31,

283

6

Mat, måltider och hälsa

Praktiskt: provsmakning

12, 33-39

7

Mat, måltider och hälsa

Repetition

Praktiskt: Smoothie

4-39

8

Mat, måltider och hälsa

Prov

Praktiskt: Kräm

 

9

Tillagningsmetoder

Genomgång av bakning (lärarledd)

164-165

10

Tillagningsmetoder

Bakning, repetition och praktiskt utförande

184-188

11

Tillagningsmetoder

Koka, steka, reda

Praktiskt: Potatis, köttbullar, sås

 

12

Miljö och livsstil

Varför? Vad är det? S.M.A.R.T.

Praktiskt: potatis och purjosoppa

18, 86-96, 240

13

Miljö och livsstil

Märkningar, Filmfestival

47-49

14

Miljö och livsstil

Butiksundersökning

 

15

Miljö och livsstil

Hur gick butiksundersökningen?

Repetera S.M.A.R.T.

Praktisk: Säsongsanpassad gino

18

264

16

Tillagningsmetoder

Bakning

192-193

17

Städ