Vanliga frågor och svar

Får man gå med sina kompisar?
Svar: Vi vill att alla elever ska vara nöjda, och lyssnar på föräldrars och elevers önskemål när vi gör undervisningsgrupperna. Om man har önskat kompisar, lovar vi att man får gå med minst en av dessa.

Vilka moderna språk kan man läsa på Friskolan Lust & Lära?
Svar: Vi erbjuder undervisning i spanska, franska och tyska.

Finns det Elevhälsa på skolan?
Svar: Ja, vi har en egen skolsköterska på skolan som heter Pia Sarstedt. Skolsköterskans rum finns på fjärde våningen, plan Delta. Vid behov finns även tillgång till skolläkare. I elevhälsoteamet finns dessutom tillgång till specialpedagog, diplomerad coach, kurator, psykolog och studie- och yrkesvägledare.

Finns det studie- och yrkesvägledning på skolan?
Svar: Ja, vår SYV heter Karin Wellander och hennes kontor finns i G2 på tredje våningen, plan Gamma.

Finns möjlighet till extra stöd, för de elever som behöver?
Svar: Ja, det finns specialpedagog och speciallärarresurs på skolan. Vi erbjuder också studiehjälp/läxhjälp efter skoltid på tisdagar 14.00.

Har Friskolan Lust & Lära någon speciell inriktning eller profil?
Svar: Vi har en allmän inriktning och följer de vanliga, nationella kursplanerna i alla ämnen. Inom ramen för Skolans val har vi dessutom valt att satsa på ämnesfördjupning, med fokus på personlig utveckling, en lektion i veckan i alla årskurser.

Kostar det något att gå på Lust & Lära?
Svar: Nej, skolan är kostnadsfri

Hur gör man för att söka till Friskolan Lust & Lära?
Svar: Man anmäler sig på den elektroniska blanketten på vår hemsida, under fliken "Ansökan."  Antagning av nya elever sker i turordning, efter registrerat anmälningsdatum.

Var ligger skolan?
Svar: På Nyhedsbacken 16 (Gamla sjukhuset) i Bollnäs. Våra lokaler finns på fyra plan - Alfa, Beta , Gamma och Delta, totalt cirka 3000 kvm yta. Vi har renoverade och fräscha lokaler, som är utformade och ritade i samarbete med arkitekter.

Lagar ni skolmaten själva?
Svar: Nej, vi köper lunch till eleverna genom catering. Vår leverantör är Gustavssons Servering och Catering i Vallsta. Eleverna har två alternativ att välja på varje dag, samt specialkost efter behov.

Finns det någon cafeteria på skolan?
Svar: Ja, vi har en mysig cafeteria, som heter Lust & Fika, där vi säljer frukostpaket, baguetter, mackor, frukt, risifrutti, drickyoughurt, juicer, varma drycker och mycket mer. Cafét är öppet på för- och eftermiddagen, men ej under lunchtid.